ACTUALITATE

Numărul vizitatorilor Castelului Corvinilor a crescut cu 37% în al doilea an de pandemie

Numărul vizitatorilor Castelului Corvinilor a crescut cu 37% în al doilea an de pandemie

Castelul Corvinilor a încheiat anul 2021 cu un total de 276.333 de vizitatori, cu 75.135 mai mulți decât în 2020 – anul în care turismul din întreaga lume a suferit un recul puternic din cauza declanșării pandemiei de COVID-19, a anunțat marți Primăria Hunedoara.

Odată cu impunerea restricțiilor sanitare, numărul vizitatorilor Castelului Corvinilor a scăzut, în 2020, cu aproape 50 la sută față de 2019, diminuarea fiind provocată de dificultățile în organizarea de excursii pentru grupuri mai mari, „turismul de autocar” fiind cel mai afectat în primul an de pandemie. În cel de-al doilea an pandemic situația s-a ameliorat și din acest punct de vedere, numărul vizitatorilor ajunși aici în grupuri organizate fiind de 3,5 ori mai mare față de 2020.

Primăria Hunedoara a decis ca obiectivul turistic să rămână deschis vizitatorilor deși aici se derulează ample lucrări de restaurare și conservare prin intermediul unui proiect cu finanțare europeană în valoare de 5 milioane de euro. Aceeași abordare se va menține în acest an și în anii următori.

„Anul 2021, cu toate restricțiile impuse de pandemie, a însemnat pentru Castelul Corvinilor o creștere a numărului de vizitatori cu 37,3%. Acest procent reprezintă o confirmare a faptului că eforturile administrației Castelului și ale Primăriei municipiului Hunedoara de a restaura monumentul, de a-l promova și de a desfășura, chiar și în aceste condiții restrictive, evenimente au dat roade. Castelul Corvinilor demonstrează că este motorul turismului în județul Hunedoara. Este un argument în plus pentru atenția deosebită pe care i-am acordat-o în ultimii ani și pe care i-o vom acorda în continuare. Anul acesta sperăm să finalizăm actualul proiect de restaurare – conservare, dar să și putem depune încă unul, de o amploare și mai mare. În 2019 am avut, la Castelul Corvinilor, 500.000 de vizitatori, dacă îi luăm în considerare și pe cei care nu au plătit bilet de intrare, cu ocazia diferitelor sărbători ale orașului. Dacă evoluția pandemiei va fi una favorabilă turismului, ne dorim să revenim cât mai rapid la această cifră și vom depune toate eforturile necesare pentru a atinge acest obiectiv”, a declarat primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu.

Pentru acest an, administrația Castelului Corvinilor și Primăria Hunedoara și-au propus să realizeze noi evenimente, dar și să îmbunătățească experiența culturală atât a celor care locuiesc în Hunedoara, cât și a celor care vin să viziteze „Legenda vie a Transilvaniei”.

(SURSA FOTO: Muzeul Castelul Corvinilor / Facebook)

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × five =

Mai mult in ACTUALITATE

PRESShub: Românul care a strâns 250.000 de euro pentru ucraineni

HunedoaraMea.ro1 decembrie 2022

Încă șase proiecte depuse de Primăria Deva prin PNRR

HunedoaraMea.ro26 noiembrie 2022

PRESShub: Cum te poți apăra de efectele nocive ale poluării. Campanie pentru aer curat

HunedoaraMea.ro23 noiembrie 2022

Cei mai buni elevi și sportivi ai Hunedoarei, premiaţi de municipalitate

HunedoaraMea.ro17 noiembrie 2022

FOTO Nicolae al României, pe urmele Regelui Mihai I, la Hunedoara

HunedoaraMea.ro16 noiembrie 2022

Delegație norvegiană și reprezentanți ai Fundației Mihai Eminescu Trust, parteneri în proiectul de restaurare a Sarmizegetusei Regia, în vizită în județ

HunedoaraMea.ro16 noiembrie 2022

A fost atribuit contractul pentru construirea creșei din cartierul devean Dealul Paiului

HunedoaraMea.ro10 noiembrie 2022

PressHUB: Achiziții în lanț în instituțiile publice pentru ultimul model de Iphone

HunedoaraMea.ro3 noiembrie 2022

Bani de la bugetul local pentru cabinete medicale școlare

HunedoaraMea.ro2 noiembrie 2022