ACTUALITATE

Accident la Mina Lupeni. Trei mineri, blocați la 400 de metri sub pământ după o surpare de teren

FOTO: ISU Hunedoara
Accident la Mina Lupeni. Trei mineri, blocați la 400 de metri sub pământ după o surpare de teren

Trei mineri au rămas blocați sub pământ, la peste 400 de metri, din cauza unei surpări de teren care s-a produs joi, în jurul orei 14.00, în urma deranjării susținerii abatajului din subteranul minei Lupeni.

Potrivit ISU Hunedoara, 11 persoane se aflau în momentul surpării în abataj, care are o lățime de aproximativ 4 metri și o înălțime de 2 metri. Opt mineri au părăsit zona periculoasă, șapte dintre ei fiind implicați în derularea operațiunilor de suport tehnic.  Trei mineri, cu vârste între 39 și 43 de ani, au fost blocați de o acumulare de minereu pe o lungime de aproximativ 20 de metri.

„În cel mai scurt timp, s-au alertat salvatorii minieri ai Exploatării Miniere Lupeni și Salvamin Petroșani, două echipe alcătuite din 14 salvatori fiind implicate în operațiunile de salvare. Aceaste echipe sunt singurele acreditate să pătrundă în subsol, procedurile de intervenţie fiind diferite de cele de la suprafaţă. Minerul care s-a autoevacuat prezenta traumatisme la nivelul torsului, acesta fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Petroșani cu o ambulanță SAJ. Concomitent, subprefectul județului Hunedoara a convocat la sediul minei Grupul de Suport Tehnic în cazul situațiilor de urgență generate de accidente, avarii, explozii și incendii în industrie, inclusiv prăbușiri de teren cauzate de exploatări miniere sau alte activități tehnologice”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

mina lupeni accident 02

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a dislocat la exploatarea minieră o ambulanţă de terapie intensivă și o autospecială de transport victime multiple.

Un elicopter SMURD a aterizat la spitalul din Petroşani, fiind pregătit să preia răniţii care necesită transportul de urgenţă spre clinici de specialitate.

Rudele minerilor surprinse în surpare au fost invitate la sediul minei Lupeni pentru a fi, în permanenţă, ţinute la curent cu desfăşurarea operaţiunilor de salvare.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara s-a autosesizat în acest caz. O echipă condusă de inspectorul șef s-a deplasat la sediul minei iar unul dintre inspectorii de protecția muncii, inginer minier, a coborât în subteran alături de salvatori pentru a demara verificările.

mina lupeni accident 03

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

19 − nine =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in ACTUALITATE

ghiseu permise

Program normal de lucru în 16 și 17 august la Serviciile de eliberare a pașapoartelor și a permiselor de conducere

HunedoaraMea.ro13 august 2018
Foto Stare civila

Program special de lucru cu publicul în perioada 15-18 august al Direcției de Evidența Persoanelor și Stare Civilă Deva

HunedoaraMea.ro12 august 2018
lot national debate

Călin Ilieș, elev al Colegiului Național „Decebal”, pe podiumul Campionatului Mondial de Dezbateri Academice pentru Liceeni, cu lotul național al României

HunedoaraMea.ro9 august 2018
drum sarmizegetusa

Circulația rutieră spre Sarmizegetusa Regia, redeschisă parțial

HunedoaraMea.ro8 august 2018
marea unire

Conferință Internațională pentru Dialog Intercultural la Deva, sub egida Centenarului Marii Uniri

HunedoaraMea.ro8 august 2018
tabara geoparc 01

Schimb de informații și de idei între studenții Universității din București și voluntarii pentru Geoparc. FOTO

HunedoaraMea.ro6 august 2018
lucrari corvin

Încep lucrările de modernizare a centrului Hunedoarei

HunedoaraMea.ro5 august 2018
flori cetate

Expoziție de flori și aranjamente florale din hârtie, în Cetatea Devei

HunedoaraMea.ro2 august 2018
Viorel Demean

Șeful pompierilor hunedoreni, Viorel Demean, avansat la gradul de colonel

HunedoaraMea.ro1 august 2018