Mircia Muntean, primarul ales al Devei la scrutinul din 5 iunie, a fost condamnat la doi ani de închisoare în dosarul în care a fost judecat pentru conducerea sub influența alcoolului.
Sentința a fost dată vineri de Înalta Curte de Casație și Justiție și nu este definitivă. Mircia Muntean poate face apel în termen de 10 zile de la data comunicării copiei minutei hotărârii.
La condamnarea de doi ani se adaugă pedeapsa anterioară de patru ani închisoare pe care Mircia Muntean a primit-o în 2013 pentru abuz în serviciu, când a fost condamnat cu suspendare.
Dacă sentința rămâne nemodificată și după apel, Mircia Muntean ar urma să execute, în total, șase ani de închisoare.
„În temeiul art. 336 alin.1 din Codul penal cu reţinerea dispoziţiilor art. 41 alin. 1 din Codul penal, condamnă pe inculpatul Muntean Mircia (date de stare civilă) la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În baza art. 67 alin.1 din Codul penal, interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit. a şi b din Codul penal, pe o perioadă de 2 ani, în condiţiile art. 68 din Codul penal. În baza art. 65 din Codul penal, interzice inculpatului drepturile prev. de art.66 alin.1 lit. a şi b din Codul penal cu titlu de pedeapsă accesorie. În baza art. 96 alin. 4 din Codul penal, revocă suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei de 4 ani închisoare, aplicată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin sentinţa penală nr. 703/17.07.2013, definitivă prin decizia penală nr. 179/24.09.2013, a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători. În baza art. 43 alin. 1 din Codul penal, adaugă la pedeapsa aplicată în cauză, de 2 ani închisoare, pedeapsa anterioară de 4 ani închisoare, urmând ca inculpatul Muntean Mircia să execute, în total, pedeapsa principală de 6 (şase) ani închisoare. Aplică inculpatului alături de pedeapsa principală pedeapsa complementară constând în exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit. a şi b din Codul penal, pe o perioadă de 2 ani, în condiţiile art. 68 din Codul penal. Interzice inculpatului, pe perioada executării pedepsei, exercitarea drepturilor prev. de art.66 alin.1 lit. a şi b din Codul penal, cu titlu de pedeapsă accesorie. Conform art. 274 alin.1 din Codul de procedură penală, obligă pe inculpat la plata sumei de 3000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu apel în termen de 10 zile de la data comunicării copiei minutei hotărârii. Pronunţată în şedinţă publică, azi 10 iunie 2016”, au decis judecătorii Curții Supreme.
Facebook
YouTube
RSS