ACTUALITATE

Elevii îşi pot ridica abonamentele pe luna decembrie pentru transport public gratuit în Deva

Elevii îşi pot ridica abonamentele pe luna decembrie pentru transport public gratuit în Deva

Elevii își pot ridica, începând de luni, 26 noiembrie, abonamentele pentru luna decembrie anul acesta pentru a putea circula gratuit cu autobuzele care aparțin Societății de Transport Public Local Deva SRL.

Abonamentele se ridică zilnic, între orele 9:00-19:00, de la Dispeceratul Societății de Transport Public Local Deva SRL (aflat în zona Gării Deva).

Pentru ca elevii să beneficieze de gratuități pe mijloacele de transport în comun pe raza municipiului Deva trebuie să depună anumite documente la sediul Dispeceratului Societății de Transport Public Local Deva SRL.

Procedura care trebuie urmată de elevi pentru a intra în posesia abonamentului a fost afișată în autobuze și comunicată unităților de învățământ, iar conducerea școlilor i-a informat pe elevi despre pașii care trebuie parcurși pentru a circula gratuit cu mijloacele publice de transport în comun.

Un elev care solicită pentru prima dată abonament trebuie să se prezinte la dispeceratul societății de transport public cu: copie după cartea de identitate sau certificatul de naștere pentru elevii cu vârsta de până la 14 ani (și documentul în original pentru conformitate), copie după cartea de identitate/buletin a părintelui, să completeze o cerere tip și să aibă carnetul de elev vizat la zi, iar copiii din clasa pregătitoare să aibă adeverință doveditoare eliberată de instituția de învățământ.

Apoi procedura se simplifică. A doua solicitare de obținere a abonamentului nominal lunar se face prin prezentarea abonamentului vechi și completarea cererii tip, pusă la dispoziție la sediul Dispeceratului Societății de Transport Public Local Deva SRL.

Începând cu data de 25 a fiecărei luni, elevii pot ridica abonamentele gratuite pentru luna care urmează. Abonamentele se ridică pe loc, pe bază de semnătură.

Elevii au putut circula gratuit doar pe baza carnetului de elev, vizat pe anul în curs, până la data de 15 octombrie. De la această dată, gratuitatea pe mijloacele de transport în comun este valabilă doar prezentând abonamentul nominal lunar, eliberat de Societatea de Transport Public Local Deva SRL și carnetul de elev vizat la zi.

La propunerea primarului Devei, Florin Oancea, Consiliul Local Deva a aprobat acordarea de facilități și gratuități la transportul local în comun cu autobuzele care aparțin ,,Societății de Transport Public Local Deva SRL” pentru toți elevii din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat care frecventează școlile din municipiul Deva.

Transportul elevilor este gratuit pe tot parcursul anului calendaristic 2018.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

thirteen + four =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

ACTUALITATE

Mai mult in ACTUALITATE

ajutor social

Beneficiarii de ajutor social pot lucra ca zilieri la firmele care au nevoie de forță de muncă sezonieră

HunedoaraMea.ro16 ianuarie 2019
tabara iglu

Tabără de construit iglu-uri, în stațiunea Parâng

HunedoaraMea.ro11 ianuarie 2019
accident vetel 01

Un bărbat, rănit grav într-un accident în care au fost implicate cinci mașini, la Vețel. Traficul rutier, blocat două ore. FOTO

HunedoaraMea.ro10 ianuarie 2019
spital ambulanta

Accident pe Dealul Hațegului. Un autotractor s-a răsturnat pe marginea drumului. Șoferul a fost rănit

HunedoaraMea.ro9 ianuarie 2019
tren 01

Două vagoane cu 20 de călători ale trenului Constanța – Arad au deraiat. O persoană a fost rănită

HunedoaraMea.ro23 decembrie 2018
saltea-american-latex-clima-1600_4_182

(P) De sărbători, Previ oferă reduceri tentante la saltele

HunedoaraMea.ro20 decembrie 2018
scoli ninsoare

Școli din opt localități hunedorene închise din cauza ninsorilor

HunedoaraMea.ro16 decembrie 2018
trenuri zapezi

Două trenuri de călători, blocate de copaci căzuți pe calea ferată. Aproape 30 de localități, fără curent

HunedoaraMea.ro16 decembrie 2018
vizita profesori china

Parteneriat româno-chinez în educație, la Deva. Profesori din China, în vizită la Primăria Deva

HunedoaraMea.ro11 decembrie 2018