ACTUALITATE

Elevii îşi pot ridica abonamentele pe luna decembrie pentru transport public gratuit în Deva

Elevii îşi pot ridica abonamentele pe luna decembrie pentru transport public gratuit în Deva

Elevii își pot ridica, începând de luni, 26 noiembrie, abonamentele pentru luna decembrie anul acesta pentru a putea circula gratuit cu autobuzele care aparțin Societății de Transport Public Local Deva SRL.

Abonamentele se ridică zilnic, între orele 9:00-19:00, de la Dispeceratul Societății de Transport Public Local Deva SRL (aflat în zona Gării Deva).

Pentru ca elevii să beneficieze de gratuități pe mijloacele de transport în comun pe raza municipiului Deva trebuie să depună anumite documente la sediul Dispeceratului Societății de Transport Public Local Deva SRL.

Procedura care trebuie urmată de elevi pentru a intra în posesia abonamentului a fost afișată în autobuze și comunicată unităților de învățământ, iar conducerea școlilor i-a informat pe elevi despre pașii care trebuie parcurși pentru a circula gratuit cu mijloacele publice de transport în comun.

Un elev care solicită pentru prima dată abonament trebuie să se prezinte la dispeceratul societății de transport public cu: copie după cartea de identitate sau certificatul de naștere pentru elevii cu vârsta de până la 14 ani (și documentul în original pentru conformitate), copie după cartea de identitate/buletin a părintelui, să completeze o cerere tip și să aibă carnetul de elev vizat la zi, iar copiii din clasa pregătitoare să aibă adeverință doveditoare eliberată de instituția de învățământ.

Apoi procedura se simplifică. A doua solicitare de obținere a abonamentului nominal lunar se face prin prezentarea abonamentului vechi și completarea cererii tip, pusă la dispoziție la sediul Dispeceratului Societății de Transport Public Local Deva SRL.

Începând cu data de 25 a fiecărei luni, elevii pot ridica abonamentele gratuite pentru luna care urmează. Abonamentele se ridică pe loc, pe bază de semnătură.

Elevii au putut circula gratuit doar pe baza carnetului de elev, vizat pe anul în curs, până la data de 15 octombrie. De la această dată, gratuitatea pe mijloacele de transport în comun este valabilă doar prezentând abonamentul nominal lunar, eliberat de Societatea de Transport Public Local Deva SRL și carnetul de elev vizat la zi.

La propunerea primarului Devei, Florin Oancea, Consiliul Local Deva a aprobat acordarea de facilități și gratuități la transportul local în comun cu autobuzele care aparțin ,,Societății de Transport Public Local Deva SRL” pentru toți elevii din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat care frecventează școlile din municipiul Deva.

Transportul elevilor este gratuit pe tot parcursul anului calendaristic 2018.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + 18 =

ACTUALITATE

Mai mult in ACTUALITATE

VIDEO. Cabana Cheile Buții din Câmpu lui Neag, distrusă de un incendiu

HunedoaraMea.ro29 iunie 2020

Deva va avea un nou Plan Urbanistic General, după 21 de ani

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020

GALERIE FOTO. Inundații în mai multe localități hunedorene

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020

Patru cazuri noi de COVID-19, în județul Hunedoara. Bilanțul a ajuns la 645 de persoane

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020

FOTO. 150 de gospodării din județul Hunedoara, inundate

HunedoaraMea.ro17 iunie 2020

640 de cazuri de COVID-19, în județul Hunedoara. Niciun caz nou în ultimele zile

HunedoaraMea.ro16 iunie 2020

12 noi cazuri de infectare cu COVID-19, în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Continuă lucrările de modernizare a drumului județean Hunedoara – Călan. În ce stadiu este investiția

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Primăria Deva continuă acțiunea de trasare a parcărilor rezidențiale din oraș

HunedoaraMea.ro19 mai 2020