ACTUALITATE

Sofia are nevoie, din nou, de ajutorul nostru. Un copil care a fost operat de tumora pe creier la nici doi ani a ajuns la aproape șase ani și a trecut prin șapte operații. Veștile medicale sunt, din nou, proaste…

Sofia are nevoie, din nou, de ajutorul nostru. Un copil care a fost operat de tumora pe creier la nici doi ani a ajuns la aproape șase ani și a trecut prin șapte operații. Veștile medicale sunt, din nou, proaste…

Sofia are nevoie, din nou, de ajutorul nostru. Orice donație, cât de mică, va ajuta.

Parcă e, deja, un obicei prost să văd, în preajma zilei de naștere a Sofiei, o veste proastă legată de starea ei de sănătate pe pagina de Facebook a tatălui ei. Așa s-a întâmplat prima dată, când Sofia nu împlinise încă doi ani, așa s-a întâmplat anul trecut, așa se întâmplă și anul acesta.

Îl cunosc pe Denis Mănăstire, tatăl Sofiei, de peste 20 de ani, așa cum spuneam și prima dată când am apelat la toți cei ce vor și pot să îi ajute copilul. Nimic nu prevestea atunci, când noi eram copii, drama ce avea să urmeze 20 de ani mai târziu. Când copilul lui minunat, Sofia, la nici doi ani, a fost diagnosticat cu cancer pe creier. A urmat prima operație, apoi un an și jumătate de stat prin spitale. Apoi totul părea în regulă. La trei ani după prima operație, tumora revine. Urmează altă operație, tratamente greu de suportat și pentru un om mare prin Statele Unite și alte cinci operații…

Sunt patru ani de când oamenii ăștia, trăind drama vieții lor, se reconstruiesc de fiecare dată când Universul trântește cu ei de pământ și își adună puterile pentru Sofia. Un tată care muncește 12 ore pe zi, o mamă pentru care patul de spital e mult mai familiar decât cel de acasă, bunicii care au plecat și ei în Marea Britanie -acolo unde trăiește acum Denis și familia lui – să aibă grijă de Sofia. Și un copil care a dus pe umeri, cu curaj, până la cei nici șase ani, greutățile pe care majoritatea dintre noi nu le-am dus, poate, într-o viață.

Voi reda, în continuare, povestea Sofiei, așa cum a scris-o tatăl ei.

„Dragii mei, readuc, cumva, la actualitate povestea Sofiei. Poveste in jurul careia ma vad nevoit sa reactivez strangerea de donatii financiare fara de care neputincios si sincer va zic ca nu stiu cum voi iesi din noua situatie care s-a creat odata cu ulima veste medicala care o priveste pe Sofia.
In mod cert majoritatea cunoasteti situatia, am incercat sa o readuc la zi printr-o descriere mai ampla , mai mult pentru cei care nu o cunosc.

“Scurta” poveste a suferintei
În 2014 la sfarsitul lunii octombrie, la nici doi impliniti Sofia a fost diagnosticată cu cancer cerebral, Ependymoma anaplazica grad 3.
După o intervenție chirurgicală riscantă pe creier pentru inlaturarea unei tumori de peste 4 cm in diametru, Sofia s-a recuperat foarte bine, fiind pregătită pentru următorul pas, chimioterapie, o alta veste soc care confirma prezenta cancerului, un drum lung si chinuitor care ne-a purtat prin spitale timp de 18 luni.
Am supravietuit ca familie uniti mai mult in suferinta, am luptat cum am putut cu problema financiara incercand constant sa tinem aceste probleme departe de Sofia fara ca ea să simtă că boala ei cauzează toate acestea.
In conditile in care Sofia a avut nevoie de Monica langa ea pe toata perioada recuperarii, venitul familie s-a rezumat la cel castigat de mine cu peste 250 de ore muncite lunar. Pentru mine problema cea mai mare fiind de fapt absenta mea, Sofia in mod normal ar fi avut nevoie de ambii parinti langa ea pe toate perioada recuperarii.
Mi-am asumat aceasta lipsa reusind sa tin familia la un nivel optim de vietuire.
Au venit si vremuri bune, cumva, cand am respirat usor. RMN-urile nu aratau nici un semn de tumora, iar testele de laborator nu aratau urme de cancer in corp .. am crezut ca l-am invins si am reînceput o viata “normala”. Bunicii si-au luat in serios rolul de dadaca iar Monica si-a inceput si ea activitatea profesionala, familia stabilizandu-se la un nivel de trai mai mult decat decent.
… nu a durat mult … la sfarsitul lunii octombrie 2017 cancerul avea sa revina cu o altă tumoare, pozitionata in acelasi loc ca si prima… operația a fost facuta cu success la mijlocul lunii noiembrie 2017 urmată de radioterapie, o noua optiune de tratement la care Sofia nu s-a calificat in prima faza datorita varstei si prognosticului pozitiv de dupa chimioterapie …
Asa am ajuns în America pentru cel mai precis tratament de radio terapie „Proton Beam” la spitalul univesitar din Jacksonville Florida.
Am petrecut in America 3 luni, 3 luni in care singura noastra grija a fost doar Sofia, multumita tuturor celor care ne-au fost alaturi si ne-au sustinut financiar in campania „ Keep Sofia smiling, enough with cancer !”, sustinere fara de care in mod sigur aceasta calatorie nu ar fi fost la fel de liniistita, poate chiar imposibila.
In toti acesti ani am incercat sa ne reconstruim viața cu încredere, acționând ca o familie normală, fără să uităm niciodată să fim la zi cu facturile, împrumuturile, ipoteca, rata la masina, taxele, alimentele, jucăriile, hainele și toate celelalte.
Sofia este acum o prescolara cu vârsta de aproape 6 ani, ziua ei de naștere este pe 20 noiembrie. Iar pisica noastră acum isi face planuri pentru ziua ei de naștere.
Se pare ca zilele ce vor urma dupa ziua ei nu vor fi foarte linistite, pentru ca dupa interpretarea ultimului RMN din octombrie 2018 medicii au hotarat sa o opereze din nou constatand prezenta unui nodul in zona afectata acum un an si acum 4 ani, cand au fost facute operatiile de inlaturare a tumorilor canceroase.
De aceasta data nu s-au pronuntat 100% ca ar fi o alta tumoare.
Sofia a mai trecut prin clipe de foc anul acesta, la nici doua luni dupa ce am revenit din America, in Mai 2018 cand am petrecut o luna in spital din cauza unor complicatii, o luna in care a fost supusa la alte 5 operatii la cap, dupa o proasta functionare a shuntului de drenaj, o hemoragie cerebrala si aparitia unui chist pe creier … si acel moment cand aproape am pierdut-o in urma unui soc suferit din cauza presiunii intracraniene.
Problema noastra in plus, care persista si cu care ne vom confrunta din nou odata cu internarea Sofie in spital… din nou va fi cea financiara…
Eu si Monica am finalizat zilele de concediu pentru anul in curs, in periaoda in care ne-am aflat in America la inceput de an, si stim cu toții că niciun angajator nu plăteste daca nu muncesti ofertand generos un concediu fara plata.
Monica va fi din nou si cum e si firesc alături de Sofia, lăsând un gol mare în bugetul potential al familiei,(avand in vedere si faptul ca ea si-a pierdut jobul cu caracter permanent, actionand acum ca si angajat al unor agentii de munca).
Perioada premergatoare operatiei, mai ales in ziua operatiei si zilele ce vor urma dupa, recuperarea Sofiei si tot ceea ce urmeaza odata cu ea.
Cu sprijinul vostru, (imi doersc sa fiu acolo si sa ma dedic 100%), ultima data (mai 2018) am acoperit absenta de la muca cu un imprumut bancar si cu banii ramasi din donatii dupa ce am revenit din America.
In mod cert si aceasta perioada aduce noi incercari in siguranta financiara, cancerul și suferința „nu sunt” suficiente, ultimul gând si stress pe care nu ni-l dorim să-l avem nici de aceasta data, este acela de ajunge in incapacitate de plata a tuturor celor care deriva de la viata normala… rate , chirie, intretinere si toate celelate cheltuieli aferente.
Reluam această strangere de fonduri pentru Sofia dedicandu-i doar ei toata atentia noastra, sperand ca vom reusi să ne concentram doar pe nevoile Sofiei până când vom putea sa ne reîntoarcem la viața noastră normală, la care tot speram de 4 ani incoace.
Totodata am primit acceptul ca Sofia sa urmeze o dieta low carb, si in prealabil vrem sa cautam si alte metode, naturale, prin care sa-i oferim o sursa de hrana organica plus alte terapii adjuvante, paralele, destul de costisitoare.

Ajutorul vostru se poate directiona catre conturile:

Pe numele Denis Claudiu Manastire

In RON : ING Bank
RO25INGB0000999901374466

In Sterling pound : HSBC Bank
International Account Number:
GB15HBUK40391112242958
Branch Identifier Code:
HBUKGB4108W
Sort Code:
40-39-11
Account Number:
12242958
Multumim !

Si doar un share ajuta.”

sofia 2 sofia 3 sofia 4 sofia 5 sofia 6 Sofia

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − eight =

Mai mult in ACTUALITATE

VIDEO. Cabana Cheile Buții din Câmpu lui Neag, distrusă de un incendiu

HunedoaraMea.ro29 iunie 2020

Deva va avea un nou Plan Urbanistic General, după 21 de ani

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020

GALERIE FOTO. Inundații în mai multe localități hunedorene

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020

Patru cazuri noi de COVID-19, în județul Hunedoara. Bilanțul a ajuns la 645 de persoane

HunedoaraMea.ro24 iunie 2020

FOTO. 150 de gospodării din județul Hunedoara, inundate

HunedoaraMea.ro17 iunie 2020

640 de cazuri de COVID-19, în județul Hunedoara. Niciun caz nou în ultimele zile

HunedoaraMea.ro16 iunie 2020

12 noi cazuri de infectare cu COVID-19, în județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Continuă lucrările de modernizare a drumului județean Hunedoara – Călan. În ce stadiu este investiția

HunedoaraMea.ro20 mai 2020

Primăria Deva continuă acțiunea de trasare a parcărilor rezidențiale din oraș

HunedoaraMea.ro19 mai 2020